מתכונים לט"ו בשבט

   עוגת גזר ושקדים
רכיבים: 1 גזר בינוני, מבושל קלות רבע כוס חלב 175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 300 גרם אבקת סוכר 5 ביצים מספר 2 1 כוס קמח רגיל 1 כפית אבקת אפייה 1 כוס שקדים טחונים (כ-150 גרם) לקישוט: חצי כוס שקדים פרוסים אופן הכנה: מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות צ'. מעבדים את הגזר במעבד מזון עם החלב לקבלת מחית אחידה. שומרים בצד. מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים. בכלי אחר מערבבים יחד היטב את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת ה...
לכתבה המלאה »
   ביסקוטי
רכיבים: לבצק בסיסי: 1 כוס סוכר 2 ביצים בטמפ' החדר 1/3 1 כוסות קמח רגיל 1/3 כוס קמח תופח לגיוונים: אגוזים וקפה: 1 כף אבקת קפה נמס חזק מומסת ב 2 כפיות מים 1/3 כוס אגוזים טחונים תפוזים והל: 2 כפיות קליפת תפוז (כתום) מגוררת 2/3 כוס שקדים לבנים קלופים טחונים 1 כפית הל טחון זנגביל: להחליף 2/3 מהסוכר הלבן לסוכר חום 1 כפית זנגביל טחון 1/2 1 כפית קינמון 1/2 כפית סודה לשתיה 1/2 כפית ציפורן טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון אופן הכנה: לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות. להכין ...
לכתבה המלאה »
   עוגת פירות יבשים של על השולחן
רכיבים: 6 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן צמחי 1/2 כוס יין אדום מתוק 11/2 כוס קמח תופח 1 כוס אגוזים מרוסקים 100 גרם שוקולד מריר, מגורר, או שוקולד צ'יפס 3/4 כוס פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים) חתוכים לפיסות ומגולגלים בקמח (בכדי שלא ישקעו בעוגה) אופן הכנה: מחממים תנור ל - 180 מעלות. מקציפים חלבונים לקצף יציב. מערבבים היטב בקערה סוכר, חלמונים ושמן, ומוסיפים לסירוגין את היין וכמויות קטנות מהקמח. כשהעיסה אחידה מוסיפים לה אגוזים, שוקולד ופירות יבשים ומערבבים. מקפלים...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 2 התחלה עמוד קודם 1 2
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6